Solar

Solar erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, främst inom el, värme, VVS och ventilationsteknik. Vi marknadsför 215 000 produkter och säljer unika lösningar.

På Solar tror vi på styrkan i att säga ja.
Förmågan att förstå och möta våra kunders behov är grundläggande för oss och vårt koncept är att leverera mer än bara varor. På Solar inser vi att ett bra samarbete kräver förståelse. Via ett nära samarbete med kunden kan vi genom att observera, lyssna och lära få full förståelse för kundens sätt att arbeta. Solar förenar lager- och distributionslösningar med teknik och marknadsföringskompetens i ett unikt koncept.

Solar grundades i Danmark år 1919 och är idag noterat på OMX Nordiska Börsen. Huvudkontoret är beläget i Vejen, med verksamhet i sju länder i norra Europa och 3 000 anställda medarbetare. Koncernens totala omsättning uppgick år 2014 till ca 14 miljarder SEK. Koncernen har dotterbolag i Danmark inklusive Färöarna, Sverige, Norge, Nederländerna, Belgien, Polen och Österrike.

Solar startade sin verksamhet i Sverige år 1989. Våra produktområden är: Belysning, Automation, Installation, Kabel & Kanalisation, Kommunikation & Säkerhet samt VVS.

Solar Sverige AB, med huvudkontor i Göteborg, har ca 650 anställda. Vi servar våra kunder från 48 filialer spridda på olika orter i landet, från Gällivare i norr till Malmö i söder. Vi har tre centrallager, vilka är belägna i Örebro, Halmstad och Alvesta.