Vanliga frågor

Allmänna frågor

Vad är Social Media Rekrytering?

Social Media Rekrytering är en social jobbplattform som tillhandahålls av KSMG.

Hur länge är min annons publicerad?

Annonsen ligger på Social Media Rekrytering fram till sista ansökningsdagen eller enligt era önskemål.

Hur länge marknadsförs min annons?

Annonsen marknadsförs vanligtvis 10-15 dagar beroende på vilket paket ni väljer.

Hur fungerar marknadsföringen?

Vi selekterar ut de relevanta talangerna för er, för att sedan skapa en skräddarsydd annons som tilltalar de som ni vill nå. Kampanjformen väljer vi utifrån vad som passar er och ert behov bäst. Annonsen riktas mot aktuella talanger och vi optimerar och följer upp under hela annonseringsperioden samtidigt som ni kan följa statistiken i realtid. Din personliga rådgivare presenterar sedan resultat och uppföljning görs efter avslutad annonsering.

Hur skiljer sig Social Media Rekrytering från traditionella jobbportaler?

Jobb som ligger på Social Media Rekrytering marknadsförs genom sociala medier och besökarna leds från sociala medier in till Social Media Rekrytering vilket medför att vi får relevanta besökare för aktuella tjänster och att ni som företag når både aktiva och passiva jobbsökare.

Hur kan jag få ut alla tjänster på Social Media Rekrytering?

Genom årsavtal flödar vi era lediga jobb direkt till Social Media Rekrytering. På er egna brandade landningssida ser ni samtliga lediga tjänster som ni har ute. Kontakta oss på info@socialmediarekrytering.se för mer information.

Vid annonsering

Vad behöver ni från mig innan annonsering?

Vi behöver en länk till er nuvarande annons alternativt annonstext samt en god förståelse över profilen du söker för att göra rätt målstyrning. Vi kommer även be er att komplettera med detaljer gällande önskad målgrupp för att maximera resultat av marknadsföringen.

Kostar det något extra att lägga till egen bild och logotyp?

Nej, bild och logotyp ingår vid annonsering.

Kan jag lägga till en film i min annons?

I det marknadsförda inlägget kan ni välja att använda er av film istället för bild.

Vilken storlek och format ska vi ha på våra bilder och logotyper?

För omslagsbild på Social Media Rekrytering rekommenderar vi minst 1500x500 och för annonsbild på Facebook 1200x630. Vi ser gärna att logotypen är minst 250x250.

Var syns min annons?

Annonsen ligger på Social Media Rekrytering och syns i de sociala kanaler ni väljer att annonsera. Vi rekommenderar kanaler för er marknadsföring utifrån er målgrupp.

Hur får jag tillgång till statistik för min annons?

Så snart annonsen är uppe skickas en länk där ni kan följa statistik i realtid. Via den länken ser ni hur många som har läst annonsen och hur många som har klickat på ansök. I det fall ni väljer att använda vår snabbansökan ser ni även hur många som har ansökt. Tappar ni bort länken kontaktar ni oss för ny länk.

Hur länge har jag tillgång till statistiken för annonsen?

Ni har tillgång till statistiken från den dagen annonsen marknadsförs och minst ett år framåt.

Hur fungerar det med landningssidan?

Här har ni möjlighet att lägga in text om er som arbetsgivare och unik bild. Väljer ni därefter att inte ha unika bilder på varje annons är det bilden på landningssidan som kommer att visas för varje specifik tjänst på Social Media Rekrytering.

Hur fungerar ansökningsprocessen?

I det fall ni har ett eget rekryteringssystem leder vi talangerna direkt in i ert system. I det fall ni inte har något eget system eller önskar använda vårt system lägger vi in en snabbansökningsfunktion vilket gör att talangerna kan ansöka med sin LinkedIn-profil eller genom en kort beskrivning.

Priser och betalning

Vad kostar annonsering?

Våra vanligaste paket för annonsering ligger på 10 000-24 000 SEK beroende på vad ni efterfrågar. För prisinformation vid årsavtal, kontakta oss på info@socialmediarekrytering.se.

Kan jag marknadsföra i enbart en kanal?

Det går bra att marknadsföra i enbart en kanal. Kontakta oss på info@socialmediarekrytering.se för priser och information.

Hur fungerar det med betalningen?

Betalning sker via faktura.